euregiorit

CX PASSIONvzw

 

Voorjaarsrit zaterdag 21 april 2018

 

Drielandenrit door Euregio-gebied

 

De Europese commissie heeft 2018 uitgeroepen tot het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Als enthousiaste CX-rijders vinden wij natuurlijk dat onze voitures absoluut tot dit cultureel erfgoed behoren. En om het Europa-gehalte nog wat verder aan te dikken, heeft deze voorjaarsrit op meer dan één manier een grensoverschrijdend karakter: CX-vrienden van de Nederlandse en Duitse CX-clubs alsook van het Belgische Citrosfeer en CX Passion zullen van de partij zijn voor deze fantastische rit die ons door alle drie de landen zal voeren!

 

Wie van wat verder weg komt en na afloop niet meteen terug wil rijden, kan er een overnachting aan vastknopen (we proberen nog met wat suggesties te komen). Daarom is de voorjaarsrit gepland op een zaterdag, zodat het vakantiegevoel op zondag nog even voort kan duren en je eventueel pas in de loop van die dag op je gemak de reis huiswaarts kunt aanvaarden.

Startlocatie is het schitterende kasteel Hoensbroek, een van de mooiste en best bewaarde kastelen in Europa, gelegen aan de rand van Heerlen in het Nederlandse Zuid-Limburg en goed bereikbaar vanaf de autoweg. Vanaf 10 uur staan we hier klaar om jullie te ontvangen met koffie en uiteraard een lekker stuk Limburgse vlaai, en kan er ingeschreven worden. Vóór vertrek vanaf een uur of 11 is er gelegenheid een praatje aan te knopen met de citrofielen uit binnen- en buitenland, en elkaars auto’s te bewonderen op de historische binnenplaats van het kasteel waar we, bij wijze van uitzondering, onze dames mogen parkeren.

 

De rit slingert door de grensstreek van de drie landen, waarbij de auto’s hun krachten van tijd tot tijd mogen beproeven op een aantal pittige hellingen en de inzittenden beloond worden met prachtige vergezichten. Zo nu en dan en vanuit verschillende hoeken zal in de verte het Drielandenpunt lokkend aan de horizon te zien zijn. De rit is geen wedstrijd en vooral bedoeld om van te genieten, gelardeerd met een aantal leuke weetjes en vragen, met uiteraard onderweg ruim gelegenheid om naar keuze ergens een gezellig terrasje te pikken of misschien wel een drankje te nuttigen aan een verrassinCXbar.

Aan het einde van de middag worden de deelnemers boven op de Vaalserberg verwacht, waar het plein bij het Drielandenpunt speciaal voor ons gereserveerd is om de auto’s bij te laten komen van de rit en waar wij zelf in taverne De Grenssteen (waar anders ) uitgebreid kunnen napraten onder het genot van een drankje. Aansluitend bestaat voor degenen die dat willen de mogelijkheid te blijven eten, de gastheer stelt voor ons een mooi keuzemenu tegen een vriendelijke prijs samen.

 

Aanmelden

 

Wil je samen met Nederlandse, Belgische en Duitse CX- vrienden meerijden met deze euregionale rit (en wie wil dit nu niet), dan wel graag even van tevoren aanmelden, zodat we alles zo optimaal mogelijk kunnen voorbereiden. Stuur vóór 15 april een mailtje naar cx.euregiorit@gmail.com, met daarin vermeld met hoeveel personen je deelneemt aan de rit en eventueel wilt blijven eten. Deelname aan de rit kost €5 per persoon, ter plekke te voldoen op de startlocatie. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Koffie en vlaai worden aangeboden door de organisatie, eventuele overige versnaperingen en eten is voor eigen rekening.

Routebeschrijving naar startlocatie Kasteel Hoensbroek

 

De toerit naar Kasteel Hoensbroek ligt aan de Juliana Bernhardlaan te Hoensbroek (gemeente Heerlen in Nederland).

Komende vanuit de richting Eindhoven over de A2, volg bij knooppunt Kerensheide de borden E314/A76 richting Heerlen/Aachen en neem na 13km de afslag naar de stadsautoweg N281 richting Heerlen. Neem afslag Heerlen-Noord en ga op de rotonde rechtsaf naar de Beersdalweg. Sla na 110m rechtsaf naar de Esschenweg en volg deze zo’n 1,5km. Sla dan rechtsaf naar de Terlindenweg, na 550m linksaf naar de Klinkerstraat en na 750m rechtsaf naar de Juliana Bernhardlaan. De toerit naar het kasteel is na 400m aan de rechterzijde.

 

Vanuit richting Maastricht/Luik over de A79, volg bij knooppunt Kunderberg de borden E314/A76 richting Antwerpen/Eindhoven/Heerlen en neem na 2,6km afslag 6 richting Voerendaal/Heerlen-Noord. Sla rechtsaf naar de Beersdalweg en na 100m linksaf naar de Esschenweg. De rest van de route is hetzelfde zoals hierboven beschreven vanuit richting Eindhoven.

Vanuit richting Aken gaat de Duitse A4 over in de Nederlandse A76. Neem 11km na de grensovergang afslag 6 richting Voerendaal/Heerlen-Noord. De rest van de route is hetzelfde zoals hierboven beschreven vanuit richting Maastricht.

Of roep de hulp in van je navigatiesysteem.

 

Graag tot ziens op zaterdag 21 april!

 

 

Copyright © All Rights Reserved